PRYLPORTALEN

Så tycker konkurrenterna om Onoffs konkurs

Publicerad Uppdaterad

Uppdaterad: Onoff har gått i konkurs, så här tycker konkurrenterna om situationen.

Reaktionerna över gårdagens nyhet att Onoff går i konkurs har mötts av hälften förvåning och hälften ”det var väl väntat”-reaktioner. Men mitt uppe i allt fortsätter såklart hemelektronikkriget med de aktörer som är kvar i Sverige. Vi tog oss ett snack med dem för att se hur de ser på saken.

Siba
Sibas VD, Fabian Bengtsson, låter hälsa via presstjänsten att ”Det som har hänt är tråkigt för ONOFF och leverantörerna men framförallt tråkigt för deras anställda. Det är även en sorgsen dag för svensk detaljhandel. SIBA är ett starkt familjeföretag som funnits i 60 år och med en väldigt god finansiell ställning som möjliggör att vi kan vara långsiktiga. Nu står vi inför en annan marknadsbild och i den ämnar vi att förstärka vår position”

Elgiganten
Jessica Walling, kommunikationsrådgivare på Elgiganten har ungefär samma åsikt om Onoffs anställda.
- Självklart är det väldigt tråkigt för alla anställda som har en väldigt osäker framtid just nu.

Hur påverkar det här Elgiganten?
- Vi ser oss som marknadsledande med några företag efter oss, så det påverkar inte oss allt för mycket utan vi kör vidare på vårt spår. Man måste inse att marknaden är stenhård och att det som hände var mer eller mindre väntat. Just nu gäller det att få våra kunder att känna sig trygga, då det är många som kommit i kläm av att Onoff går omkull.

Expert
Petra Stenecker, Marknads och PR-ansvarig på Expert hälsar att hela situationen är jättetråkig för de anställda, men att det inte kommer att innebära några större förändringar för sverigemarknaden utan konkurrensen kommer att vara fortsatt hård.

Mediamarkt
Tyvärr har vi inte fått tag i någon representant för Mediamarkt, men i en intervju till TT låter de hälsa att de inte känner sig skyldiga till det som hänt.
Uppdatering: Mediamarkt har nu gått ut med ett pressmeddelande där de både uttalar sig om situationen och erbjuder sig att ta sig an garantiärenden från Onoff-kunder. I pressmeddelandet hälsar Mikael Hagman, vd för Media Markt Sverige, följande:
– Vi tror på konkurrens och även om en konkurs inte är någon trevlig historia, så gynnar konkurrensen konsumenterna som får kvalitetsvaror till lägre priser. På Media Markt vill vi verkligen hjälpa till så gott vi kan och därför erbjuder vi Onoffs kunder den här servicen helt kostnadsfritt.
Hagman fortsätter med en hoppfull flagga för de som förlorar jobbet hos Onoff.
– Vi växer så det knakar. Innan året är slut öppnar vi ytterligare fyra varuhus i Sverige. Vi kommer givetvis att behöva duktiga och serviceinriktade människor som vill utvecklas med vårt företag. Förhoppningsvis kan vi erbjuda många av Onoffs duktiga medarbetare anställning hos oss.

Daniel Hessel