PRYLPORTALEN

Samsung Galaxy Book2 Pro är här - datasäkerhet i fokus

Publicerad Uppdaterad

Innefattar Galaxy Book2 Pro 360 och Galaxy Book2 Pro med 5G.

Laptopen är en given pryl i det hybrida arbetslivet, där gränsen mellan arbetsplatsen och hemmet suddats ut. Men det ställer laptop-användaren förmodligen högre krav på sitt arbetsredskap. För hybrida möten behöver ljud och webbkamera vara av högre kvalitet numera. Säkerhet är en annan viktig del idag. Det handlar om skydd av data och identitet. 

Allt det här vill Samsung möta när de nu lanserar nya Galaxy Book2 Pro-serien som består av 360, Pro 360 och en Pro-variant med 5G. 

Galaxy Book2 Pro-serien uppfyller Microsofts krav på Secured Core PC. Det innebär en massa saker som effektivt ska isolera minne och kritiska komponenter för att förhindra attacker och obehörig åtkomst. 

5G kommer inte till 360-varianten. Men båda versionerna får möjlighet till Wifi 6E, även om det beror på operativsystem, land, plats, nätverksförhållanden och andra faktorer. 

Batteritid är en av de viktigaste detaljerna för en laptop i våra ögon. Måste den vara inkopplad hela tiden så är den bara en platt stationär dator, om man vill hårdra det. 

Book2 Pro-serien ska ge upp till 21 timmars batteritid. Laddar gör du med USB-C. Samsungs universalladdare kan ladda alla aktuella Galaxy-enheter, oavsett om det är en dator eller smartphone. Smidigt!

Under huven sitter 12 generationens Intel® Core-processorer.

Webbkameran då? Jämfört med föregångaren en uppgradering till 1080p full-HD, samt bredare synfält och nya funktioner. Amoled-skärmen har också blivit ljusare.

Och ljudet? Mer brusreducering utlovas, både ljud från dig och störande bakgrundsljud från den eller de som du har digitala möten med. Book2 pro-serien stödjer AKG och Dolby Atmos.

Priset? Galaxy Book2 Pro 360 kommer att kosta cirka 14 500 kronor, Book2 Pro 13 500 kronor, Book2 cirka 8 000 kronor, och Book2 360 cirka 12 000 kronor. Book2 Pro, Book2 Pro 360, Book2 och Book 360. Galaxy Book2 Pro kommer att finnas tillgänglig i färgerna graphite och silver och Galaxy Book2 Pro 360 i färgerna burgundy och graphite. Säljstart är i april.