PRYLPORTALEN

Samsung vill sälja 10 miljoner 3DTV

Publicerad Uppdaterad

De koreanska rivalerna Samsung och LG siktar båda högt när det gäller 3DTV-försäljningen under 2011. Men hur kommer det att gå med den här saken egentligen?

Detta år kan mycket väl bli någon form av ödesår för 3D. I ärlighetens namn är tekniken fortfarande i hög grad tillverkardriven snarare än efterfrågad av konsument och många har helt enkelt ingen lust att använda glasögon i tv-soffan.

Trots det tror jätten Samsung och den lite mindre jätten LG på 3D under detta år. Samsungs mål är att sälja hela 10 miljoner 3D-kapabla apparater under 2011 och LG siktar för egen del på 5 miljoner. En inte allt för vild gissning är att en majoritet av dessa siffror kommer att uppnås bara för att de flesta nya tv-apparater är 3D-kapabla, vare sig man vill eller inte. Frågan är alltså hur stort intresset för glasögon-3D bland konsumenterna egentligen är och när det nödvändiga genombrottet för 3D-innehåll egentligen kommer.

Med tanke på att en av fyra inte är helt komfortabla med dagens 3D-teknik är det kanske så att ett stort teknikskifte är nödvändigt innan 3D blir riktigt intressant i de stora leden. Vi såg en hel del försök med glasögonfri 3D på CES-mässan i början av februari men det dröjer ett antal år innan de kommer ut på marknaden.

Andreas Liebert