PRYLPORTALEN

Semestra med virtuell flickvän

Publicerad Uppdaterad

För ett år sedan gifte sig en ung japansk herre med sin virtuella flickvän från kärlekssimulatorn "Love Plus". Nu vill Konami locka fler till kyrkan.

Japaner, japaner, japaner. Det har gått knappt ett år sedan en man med användarnamnet SAL9000 blev kär i sin virtuella flickvän i kärlekssimulatorn "Love plus". Han gifte sig sedermera med henne - och åkte på smekmånad till Guam. SAL9000 beskrev bröllopet som en milstolpe i hans liv.

Nu verkar det som att Konami, tillverkaren av "Love Plus" till Nintendo DS, har inspirerats av den virtuella (och bisarra) kärlekshistorien. Under sommaren ervjuder de nämligen skräddarsydda paketresor för män som vill "komma iväg" med sina virtuella damer. Givetvis kostar det förbannat mycket pengar, såvida man inte tycker att 4000 spänn är som hittat för att resa iväg ensam med sin Nintendo DS på en guidad busstur och spendera en natt på hotell i staden Atami. Uppföljaren "Love plus +" utspelar sig för övrigt i just Atami.

För tydlighetens skull har talesmän från Konami meddelat att den här resan riktar sig till människor som verkligen verkligen gillar "Love Plus". På något sätt hade vi det på känn.

love plus

Andreas Hermansson