PRYLPORTALEN

Sex anledningar varför Bosch skaftdammsugare är ett bra köp

Publicerad Uppdaterad

Det finns många anledningar till att Bosch Unlimited Serie 8 gen2 är en riktigt bra pryl. Och en mindre bra. Vi har testat.

Prylportalen har testat Bosch Unlimited Serie 8 gen2 och vi gillar vad vi ser, eller inte ser, det vill säga smuts och damm. 

Här är sex anledningar som gör dammsugaren till ett bra köp.

1. En rejäl motor. Unlimited Serie 8 har en BLDC-motor upp till 80 000 rpm. Det känns. Turbo-läget är ett extra allt-läge när det verkligen behövs kraft. Auto-läget justerar själv kraft och prestanda beroende på golvtyp. Och ett Eco-läge som förlänger batteritiden. Turboläget ger ordentligt med kraft, men suger också mer ström. Det för oss in på nästa punkt:

2. Batteriet är ett ALL 18V-batteri. Samma batteri passar även till alla verktyg från den gröna produktlinjen i Bosch hem- och trädgårdsserie. Du kan med andra ord ha ett gäng laddade batterier och dammsuga hela dagen. Eller ladda ett medan du dammsuger. Snabbladdaren som följer med laddar hyfsat snabbt även om man bara kör med ett batteri. En välbehövlig paus i dammsugandet. 

3. Slipper sladden. Smidigheten med en trådlös dammsugare kan inte nog underskattas. Man behöver inte rulla fram ett åbäke, hitta ett uttag bakom bokhyllan och flänga omkring med hela konkarongen. Du kan med lätthet dammsuga högt upp, eller ta med dig den ut till bilen. Trådlös dammsugning är grejen.

4. En handdammsugare tittar fram. Koppla skaftet och du har en liten handdammsugare. Så smidigt. 

5. LED-lampor på munstycket. DU SER ALLT! Varenda lilla dammtuss. Ingen går säker.

6. Munstycket skiftar enkelt riktning. Du behöver inte vrida dig själv, munstycket vrider sig när du vill dammsuga åt höger och vänster, till exempel vid lister och så vidare. 

Bonus: Bosch Serie 8 Gen2 kommer med nio tillbehör för olika ändamål. Som för dammsugning av besticklåda där munstycket gör att du inte behöver ta bort besticken först. 

...och en mindre bra grej. Även om det kan vara skönt att slippa köpa dammsugarpåsar så är det trevligare när dammet och annat man sugit inte blottas för världen vid tömning. Det är lätt att tömma, men onödigt med damm som återigen yr. Man måste dessutom in och peta bort dammet.

Det rekommenderade cirkapriset för Bosch Unlimited Serie 8 är från 6 099 kronor.

Prylportalens betyg blir 5/5 - Fantastisk pryl.