PRYLPORTALEN

Sex facebookgrupper du bör undvika

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på att det är enklare att skapa en facebookgrupp än att borsta tänderna, så är det inte konstigt att det dyker upp underligheter. Det finns en grupp för alla smaker, och även grupper för dåliga smaker. Vi listar de sex konstigaste kategorierna.

I dagsläget har Facebook över 400 miljoner användare, en siffra som ökar dagligen. Du behöver inte ha varit medlem på Facebook i mer än en vecka, innan inbjudningar till diverse grupper ramlar in från kompisar och kollegor. Grupperna, i kategorier mellan himmel och jord, kan handla om allt från att man älskar en fotbollslag, till att man vill ha tillbaka den där glassen som fanns för tio år sen. I genomsnitt är varje användare medlem i tretton grupper, och grupperna har idag blivit ett sätt för människor att uttrycka sig. Inga av grupperna på Facebook fyller något egentlig funktion, att gå med i grupperna är ett underhållande tidsfördriv för användarna, men man kan ändå få en ganska bra uppfattning om hur personen i fråga är.

Eftersom många uttrycker sin åsikt genom grupperna, dyker såväl positiva som negativa grupper upp. Och konstiga grupper. Grupper som man ibland inte förstår sig på, men ändå kan tycka är lite underhållande. Här är några av dem,

- "Jag hatar nya Facebook". Så fort designen på Facebook uppdateras eller förändras, blir det kaos. Ingenting är bra, allt är fult och fel. Samma människor kommer, när Facebook uppdateras igen, klaga igen på att allt återigen är nytt och ovant. Tycker människor verkligen att det är så obehagligt när något förändra eller behöver de bara något att klaga på?

- "When I was your age..." Grupper skapade av tonåringar, som tycker att det var bättre på 90talet. När Pluto fortfarande räknades som en planet, och när barnprogrammen hade kvalité. De unga som samtidigt himlar med ögonen när deras föräldrar säger att det var bättre förr. Äpplet faller inte långt från trädet...

- "Vi som hatar Facebookgrupper" Som om det inte räcker att människor irriterar sig över nya uppdateringar, så är det ett stort hat mot just grupperna i allmänhet. Då finns det ingen annan utväg än att göra ytterligare en grupp. Logiskt...

- "Om 2000 personer går med så ska jag ..." Du ska alltså springa naken på allmän plats, tatuera in något roligt i pannan eller lägga till 'Facebook' som mellannamn, när tillräckligt många har gått med i din grupp. Om vi går med, lovar du att dokumentera allt, eller är det bara ett försök till dina 'Fifteen minutes of fame'? För vi är inte riktigt övertygade.

- "Kan den här påsen få mer fans än ...?" Nej, den där påsen kommer aldrig få mer fans än något av Stockholmslagen. Vi förstår att du inte tycker om Hammarby, och du vill säkert få status, men din grupp är en mildare version av de hatgrupper som redan finns.

- "Guinness Världsrekord" Grupp där skaparen försöker bli känd genom att bilda den största gruppen någonsin, och få sitt namn i boken Guinness Världsrekord. Smart av killen, som säkert hade lyckats, om nu inte tvåhundra andra också hade kommit på samma idé.

Mikaela Sjögren