PRYLPORTALEN

Sex nya mobilskal från Zagg till nya Samsung Galaxy S22-serien

Publicerad Uppdaterad

Igår lanserade Samsung flera mobiltelefoner i Galaxy S22-serien. Nu kan vi se fram emot en hel radda med tillbehör. Här är Zaggs nya mobilskydd till de nya telefonprylarna.

Inget släpp är värdigt sitt namn utan att ett nytt material presenteras. Zagg har tillsammans med Eastman tagit fram ett hållbart material de kallar Tritan Renew. Det finns i flera av de nya mobilskalen från Gear4 som du kan läsa mer om längre ner.

Den primära anledningen att använda ett mobilskal är för att skydda prylen. Zagg använder ett stötskyddande material kallat D3O, men även ett blåljusfilter, Eyesafe, för att även ögonen ska skyddas. 

Zaggs nya skärmskydd Invisibleshield till Samsung Galaxy S22-serien certifierade genom Samsungs tillbehörsprogram SMAPP (Samsung Mobile Accessory Partnership Program) och är kompatibla med fingeravtrycksläsaren. Skärmskyddens yta ska minimera uppkomsten av fett- och fingeravtryck och har även en antibakteriell behandling.

Till Samsung Galaxy S22 Ultra kommer tre skärmskydd. Fusion XTR Curve som har en keramisk beläggning med en beröringskänslighet som är optimerad för gamers. Kommer även med D3O och blåljusfiltret Eyesafe. Prislappen ligger på 599 kronor. För 100 kronor mindre finns Fusion Curve med D3O, och för ungefär hälften av det (249 kronor) kommer Ultra Clear som har en glasliknande yta för att ytterligare framhäva bilder och färger. 

Samma tripp, trapp, trull av skärmskydd kommer till Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus. Fusion XTR med D3O kostar 499 kronor och har en yta som minskar friktionen när man flyttar fingret över skärmen för att ge en förhöjd spelupplevelse. Ett prissteg ner finns Fusion med D3O, och slutligen kommer även en Ultra Clear-variant till dessa mobiltelefoner.

Zagg Gear4 – skal till Galaxy S22-serien

Det kommer sex olika skal, varav tre fått det nya materialet Tritan Renew – det gäller skalen Crystal Palace, Denali och Milan (förutom färgen aurora). Samtliga skal är på olika sätt tillverkade med materialet D3O. Modellen Havana har ett fallskydd på tre meter, Denali fem meter och de resterande fyra klarar fall från upp till fyra meter. Denali har en yta med mer textur för den som vill ha extra mycket grepp. Crystal Palace är helt genomskinlig och modellen Milan har en gradvis övergång från genomskinligt till färg. 

Skalen kostar från 299 kronor upp till 399 kronor.