PRYLPORTALEN

Sex till salu

Publicerad Uppdaterad

Vill du slösa hundra miljoner kronor? Då kan du investera i ett av världens dyraste domännamn. Sex.com är till salu igen. Senast såldes den för 113 miljoner kronor.

Vissa hävdar att sexindustrin byggde internet. Tittar man på de dyraste domännamnen så ligger det åtminstone viss sanning i påståendet. I januari 2006 köpte företaget Escom domänen Sex.com för 113 miljoner kronor, ett köp som ofta benämns som det dyraste domänköpet genom tiderna. 

Det verkar dock inte ha varit en god affär. Escom har brottats med finansiella bekymmer och domänen höll i februari på att säljas via exekutiv auktion. Detta stoppades dock av Escoms kreditorer som fruktade att en tvångsauktion inte skulle generera nog med pengar. I en förlikning i domstol har man därför kommit överens om att försäljningen av domänen istället ska handhas av företaget Sedo. 

Turerna kring Sex.com har varit många ända sedan entreprenören Gary Kremen först registrerade domännamnet i maj 1994. Det finns till och med en bok kring ämnet, skriven av journalisten Kieren McCarthy.

Är du intresserad av att slösa pengar och köpa sex.com kan du kontakta consult@sedo.com.

Andreas Hermansson