PRYLPORTALEN

Sharp satsar dubbelt upp under 2011

Publicerad Uppdaterad

CES: Åtta olika serier av tv-modeller kommer Sharp att lansera under året. Det är inte så mycket jämfört med de största tillverkarna men faktiskt en dubblering mot 2010 för Sharp.

Sharp har haft en ganska undanskymd roll i Norden men med en del förändringar på personalfronten och en större satsning på tv-sidan verkar företaget vilja ändra på det. Faktum är att Sharps skärmar allmänt anses ha hög kvalitet och att mycket av försäljningen går till OEM-tillverkare av prylar som behöver bra paneler av varierande storlek.I april kommer LE831 som Sharp hoppas mycket på. Det rör sig om edge-LED och paneler med Sharps Quattron-teknik som adderar en gul pixel till de 3 traditionella grundfärgarna. Kommer i storlekar mellan 40-60 tum och den större kommer kosta omkring 35-40 000 kronor. Den riktiga kronjuvelen är LE732 som kommer i en gigantisk 70-tumsmodell. Runt 60 000 kronor får man vara beredd att hosta upp för den maffiga pjäsen.

De nya serier som Sharp introducerar i Norden kommer befinna sig i mellansegmentet som ett komplement till tillverkarens dyrare modeller.

Andreas Liebert