PRYLPORTALEN

Sikta, skjut, projicera

Publicerad Uppdaterad

Världens första kamera med inbyggd projektor är här. Med kompakten Coolpix S1000PJ revolutionerar Nikon möjligheterna att visa upp bilder. Men smakar det så kostar det.

Det gick ruskigt fort för Coolpix S1000PJ att gå från statusen löst rykte till här-är-pressmeddelandet-från-Nikon-varsågod. Den är en av Nikons fyra nya kompakter som lanserades i går och samtidigt världens första kamera med inbyggd projektor. Ta ett foto den ena sekunden och visa upp den på väggen, taket, eller varför inte på din kompis rygg, bara sekunden efter.

Projektorn som drivs med LED har ljusstyrkan 10 lumens och drar upp bilder som är från 5 till 40 tum. Lägg till lite musik, effekter och övergångar som finns inbyggda och du kan bjuda på ett skönt bildspel innan festen ens är slut.

Fjärrkontroll kommer med så att du kan styra både projektor och kamerafunktioner trådlöst samt ett enklare stativ för bästa möjliga visning vart du än befinner dig.

Förutom den unika projiceringsmöjligheten så erbjuder Coolpix S1000PJ 12,1 megapixel sensor med ISO 6400 monterad bakom en vidvinkellins med 5x zoom och femvägs VR-stabilisator.

Projektorkameran kommer till butik i september för rekommenderat cirkapris 4 990 kronor, vilket är det enda som vi inte blir upphetsade av med den här kameran.

Nikon Coolpix S1000PJ