PRYLPORTALEN

Simma med Garmin

Publicerad Uppdaterad

Uppdaterad: Den senaste träningsklockan från Garmin håller inte bara koll på dina landaktiviteter, den vet hur du simmar också.

Garmin är veteraner inom GPS-bestyckade klockor, alltså klockor som är mer en dator på armen än klockor. Utöver att rita upp vart du sprungit lirar de även med pulsband, kadensmätare för cykeln, effektmätare för densamma och så vidare. Trots att de haft klockor inriktade på multisport och triathlon tidigare har just vattensport inte varit ett direkt framträdande ämne hos klockorna.I och med Forerunner 910XT ändras detta. Det är en uppföljare till Forerunner 310, som visserligen var en vattentålig multisportklocka men som inte direkt mätte speciellt mycket vettigt i vatten. Med 910XT fortsätter Garmin på samma bana, med lägen för multisportare, 20 timmar batteritid och alla tidigare funktioner. Nyheten denna gång är stödet för simning. Oavsett om du simmar utomhus eller inomhus ska 910XT finnas där för att beräkna hastighet, distans och en hel radda mätdata för hur många simtag du tagit, vilken sort det är och så vidare.Riktpriset i USA, där den släpps inom en vecka, blir 400 dollar. Gissningsvis blir prislappen mellan 4 000 och 4 500 när den släpps i Sverige, vilket vi tyvärr inte har något datum på ännu.
Svenska Garmin hälsar att klockan landar i våra butiker under november och att priset blir 4 295 för klockan inklusive pulsband och 3 895 utan.

Daniel Hessel