PRYLPORTALEN

Skicka handskriven e-post

Publicerad Uppdaterad

Visst vore det trevligt om man kunde skicka lite mer personliga brev via e-post? Här är gratistjänsten som låter dig skicka mail med din egen skrivstil.

Att skapa snygga typsnitt, eller fonter som många verkar gilla att säga, att använda i datorn är verkligen en svår konst som kräver kunskap och skicklighet. Men hur coolt vore det inte att ha ett typsnitt på datorn som såg exakt likadant ut som din handstil?

Nu finns det en kostnadsfri onlinetjänst som faktiskt kan göra exakt det. Genom att visa hur din handstil ser ut kan programmet låta dig skriva för hand - på tangentbordet!

Gör så här:

1. Surfa in på pilothandwriting.com och skapa ett konto.
2. Skriv ut blanketten för skriftprovet.
3. Fyll i varje ruta med bokstäver skrivna med din egen handstil.
4. Skanna blanketten och skicka upp på sajten. Har du ingen skanner kan du använda en webbkamera eller (hellre) en vanlig system- eller kompaktkamera för att fotografera av ditt skriftprov.
5. Tjänsten processar och analyserar skriftprovet. Du kan nu göra manuella förbättringar.
6. Nu kan du mata in text med tangentbordet och få ut den i form av din handstil som du sedan kan e-posta till vänner och bekanta.

Olyckligtvis kan du dock inte ladda ner ditt typsnitt och använda den i exempelvis Word utan du är hänvisad till att använda tjänsten på pilothandwriting.com. Trots det är det en ganska kul och användbar tjänst för de som vill tillföra en lite mer personlig touch till sin e-post.

Andreas Liebert