PRYLPORTALEN

Skulle jaga fildelare: stal kod från konkurrent

Publicerad Uppdaterad

US Copyright Group har jagat fildelare i många år. Men de lever inte som de lär. Det har visat sig att USCG har snott kod och design på sin webbplats från konkurrenten Copyright Enforcement Group.

Med retorik om vikten av att respektera copyright, att betala för det man konsumerar och liknande uttalanden har US Copyright Group gjort sig kända som den amerikanska piratscenens kanske värsta fiender. I maj drev de exempelvis tusentals stämningar i civilmål mot privatpersoner som laddat ned den Oscarbelönade krigsfilmen The Hurt Locker.

USCG verkar dock, ironiskt nog, bara tycka att copyright gäller just film och tv. Själva har de snott såväl design som kod till sin webbplats från konkurrenten Copyright Enforcement Group utan att fråga om lov. Än mer ironiskt, det var personerna bakom fildelarsidan Torrentfreak som uppmärksammade det hela.

Torrentfreak har publicerat skärmdumpar från båda sidorna och informerat Copyright Enforcement Group om det hela. De har i sin tur konfronterat USCG, som nu har gjort om hela sin webbplats. En något pinsam affär för ett företag som ska stävja piratkopiering.

Andreas Hermansson