PRYLPORTALEN

Sladdlös dammsugare med obegränsad körtid

Publicerad Uppdaterad

Möjligheten att dammsuga i all oändlighet kanske inte låter som det mest lockande. Men att den sladdlösa dammsugaren har kraft att göra rent och inte lägger av mitt i städningen är ju helt klart en bra grej.

Bosch marknadsför den nya Unlimited Serie 8 som en sladdlös och flexibel dammsugare som har obegränsad körtid. Samma sugkraft som en traditionell dammsugare med sladd ska den ha. Och plötsligt, i alla fall på förhand, är det ju väldigt lockande med en sladdlös dammsugare.

Unlimited Serie 8 har en BLDC-motor upp till 80 000 rpm. Det borgar för kraften. Motorn erbjuder också tre olika lägen som kan anpassas vilken sugkraft som behövs. 

Turbo-läget är ett extra allt-läge när det verkligen behövs kraft. Auto-läget justerar själv kraft och prestanda beroende på golvtyp. Och ett Eco-läge där drifttiden är längre än laddningstiden för ett andra batteri i snabbladdaren. Det innebär i praktiken att dammsugaren kan vara igång hela tiden så när som på när du byter batteri. 

Batteriet är ett ALL 18V-batteri som även passar till alla verktyg från den gröna produktlinjen i Bosch hem- och trädgårdsserie. Snabbladdaren som följer med kan, enligt tillverkaren, ladda batteriet upp till tio gånger snabbare än en traditionell sladdlös dammsugare. 

Dammsugaren kommer med nio tillbehör som ska göra det enkelt att komma åt svåråtkomliga utrymmen som bakom soffkuddar, mellan bilsäten och så vidare. 

Plus för de integrerade LED-lamporna, en bra grej när man dammsuger till exempel under en soffa eller annan plats där det annars är svårt att se.

Det rekommenderade cirkapriset för Bosch Unlimited Serie 8 är från 6 099 kronor.