PRYLPORTALEN

Smart videodörrklocka får nya tillbehör - kan nu installeras även utan elektrisk anslutning

Publicerad Uppdaterad

Netatmo gör sin smarta dörrklocka mer mångsidig när de nu lanserar två adaptrar och nya funktioner.

Grejen med en videodörrklocka är att du kan se vem som befinner sig vid din dörr och du kan svara oavsett var du befinner dig. När någon ringer på dörren får du en notifikation på din smartphone och kan sedan välja att svara och prata med besökaren. Du kan också bli meddelad i realtid om någon befinner sig framför ingången (men inte ringer på). 

Tidigare kunde Netatmo Smart videodörrklocka endast installeras som ersättning för en befintlig trådburen dörr- och ringklocka. Med nya tillbehör kan nu den smarta videodörrklockan installeras även utan elektrisk anslutning.

Det ena tillbehöret är en nätadapter som kan anslutas till ett vanligt eluttag inomhus. Som användare behöver du bara borra ett hål i väggen att dra kabeln igenom. Det andra tillbehöret är också en adapter. Gemensamt för båda adaptrarna är att fler kan installera den nätdrivna Smart videodörrklocka. Som är kompatibel med Amazon Alexa, Apples Siri och Google Assistent. Genom att koppla ihop dörrklockan med en högtalare kan du höra klockan ringa i den. 

Netatmo har även uppdaterat mjukvaran. Bland de nya funktionerna finns integration av ljud i högtalaren så att den som ringer kan vara säger på att det hörs, möjlighet att tillfälligt sätta ringsignalen i ett stör ej-läge eller inaktivera signalen permanent, samt förbättrat AI som särskilt gäller inspelning innan en person kommer fram till videodörrklockan.

Adaptrarna kostar cirka 260 kronor hos Netatmo, men kommer även att kunna köpas hos återförsäljare längre fram. Smart videodörrklocka kostar cirka 3 360 kronor.