PRYLPORTALEN

Smartare knutte-GPS från Tomtom

Publicerad Uppdaterad

De två senaste tillskotten till Tomtoms serie med navigatorer för fordon med två hjul är Urban Rider och Urban Rider Pro.

Som en uppföljare till Tomtoms tidigare navigatorer i Rider-serien kommer nu de två modellerna Urban Rider och Urban Rider Pro. Liksom tidigare modeller är de konstruerade för att användas på fordon med två hjul och har därför försetts med ett menysystem som ska vara lätt att använda även när man har handskar på sig.
 
En skillnad mot tidigare modeller är att IQ Routes, Tomtoms system för att välja den snabbast framkomliga vägen, nu har tagit steget över från bilnavigatorerna. Systemet bygger på uppgifter om hastighet på olika vägavsnitt som har samlats in från Tomtom-användare som åkt dessa vägar tidigare.
 
Funktionen MapShare fanns även hos föregångaren Rider Second Edition. Med den kan man göra egna ändringar på kartorna, ändringar som sedan sammansställs med andra användares ändringar när man med hjälp av en dator kopplar upp sin navigator till Tomtoms webbplats.
 
Urban Rider och Urban Rider Pro ska börja säljas i slutet av maj. Urban Pro är den dyrare av de två modeller och levereras med ett bluetooth-headset. Tomtom har dock bara gått ut med ett pris för den billigare Urban, som kommer att kosta cirka 3000 kronor.

Andreas Liebert