PRYLPORTALEN

Snart är 6TB-disken här

Publicerad Uppdaterad

Tack vare TPB och andra tjänster tycks ett omåttligt behov av lagringsutrymme att råda. Nu kommer WD My Book Studio Edition II i en massiv 6TB-variant.


Western Digital har haft ledartröjan på sig ett bra tag i det ständigt accelererande hårddiskrejset. Det befäster företaget nu genom att släppa sin mest voluminösa externa hårddisk någonsin. Med dubbla diskar och ett omfång på gedigna 6 terabyte får man plats med ansenliga mängder musik, film och annan lagringstung data.

På baksidan finns ett helt litet smörgåsbord av anslutningsalternativ inklusive Firewire 800/400, eSATA och USB 2.0. Nytt är stödet för Apples backupsystem Time Machine. Eftersom det rör sig om 2 hårddiskar är det naturligtvis möjligt att använda sig av diverse raid-konfigurationer beroende på om man vill ha maximalt med utrymme, hastighet eller finesser som dataspegling. Diskarna är lätt utbytbara genom att öppna det gånggängade topplocket på kabinettet.

Det rekommenderade priset i USA är 550 dollar. En del svenska handlare har lagt upp produkten i sina listor med priser som startar på omkring 4000 kronor och beräknad leverans i slutet av denna månad.

Andreas Liebert