PRYLPORTALEN

Snart tillåtet att skejta i vardagsrummet

Publicerad Uppdaterad

Den lär knappast belägra våra vardagsrum på samma sätt som Guitar Hero gjort. Men Tony Hawk RIDE verkar ha kapacitet till att ta ett redan grymt spel ännu en nivå högre. Den 20 november kommer spelet med brädsimulatorn till Europa.

Microsoft har som bekant nytt spelprojekt på gång som heter Natal och som använder en 3D-kamera för att detektera rörelser så att ingen speciell spelkontroll ska behövas i framtiden. Tanken är att det ska vara möjligt att använda sina egna prylar, typ sin Big Bertha-driver eller Burton-bräda som samlar damm i sportförrådet.  Men det lär dröja ett bra tag innan vi kan plocka fram de riktiga prylarna och lira med Natal.

Activision Blizzard har tagit fram spelet Ride som lär duga gott och väl så länge. På det behöver vi bara vänta till den 20 november då Tony Hawks klassiska brädspel når Europa med tillhörande skate utan truckar och hjul. 

De fyra sensorer vid sidorna samt fram- och baktill ska öka på trovärdighetskänslan och göra att det bland annat går att utföra standardtricket ollie. Lutar man sig går det även att göra manuals och sensorerna känner av då man greppar med händerna på kanten för grabtricks.

Tre olika svårighetsnivåer finns, men i övrigt vet jag inte riktigt vad vi har att vänta oss. Jag har dock en känsla av att personer med brädkänsla kommer att ha lättare på bräd-simulatorn som spelet kommer med. Till skillnad från Guitar Hero där tidigare gitarrskills inte premieras närmelsevis.

Tony Hawk Ride till PS3, Xbox360 och Wiii går att förbeställa redan nu för 100 pund. Skejten ansluts via usb-dongel förutom till Wii där Wii-moten som vanligt trycks in i prylen.

Kolla in videon där några av skateproffsen som är med i spelet testar brädan själva.

 

Tony Hawk Ride