PRYLPORTALEN

Sony HX5 har både GPS och kompass

Publicerad Uppdaterad

CES: Det gäller att ha koll på läget. Med Sonys nya kompakt tappar du inte bort dig. Dessutom kommer också att ha full koll på var dina bilder är tagna.

HX5 är en av de kompaktkameror som Sony lanserar på CES-mässan. Den har en CMOS-sensor där de petat in 10,1 megapixel, CMOS-sensorn gör att kameran kan ta bättre bilder i dåligt ljus. Optiken ger 10 gångers zoom, från 25-250 millimeter, och är stabiliserad för skarpare bilder när det börjar mörkna, eller om du bara är lite extra darrig i händerna.


Sony HX5

Med hjälp av den inbyggda kompassen och GPS:en i Sony HX5 kan du se exakt var du tog din bild och också i vilken riktning du pekade kameran. Bra för den som reser mycket och inte riktigt har koll på exakt var alla bilder brukar vara tagna. HD-filmning och en tre tum stor display är andra godbitar som Sony har stoppat in.


Sony W380

Nästa uppdatering är W380. I den här har de satt en 14,1 megapixel ccd-sensor. Här får man nöja sig med fem gångers zoom som börjar på 24 millimeter och har en största bländare på 2,4. Displayen har krympt något och på baksidan av W380 sitter en 2,7 tum stor skärm. Kameran har också funktionen sweep panorama, det innebär att man kan ta en panoramabild genom att hålla in avtryckaren och föra kameran över det motiv man vill ha, därefter sätter kameran ihop den serie av bilder som togs medan du höll inne avtryckaren till en enda bild.


Sony TX7

TX7 är den senaste av Sonys slimmade modeller har fått en touchsceen på 3,5 tum och ett Carl-Zeiss objektiv med 4 gångers zoom. Även om omfånget inte är så stort så börjar det på 25 millimeter så det är förhållandevis vidvinkligt. Den kan också spela in film i HD-kvalitet.

Alla tre modellerna blir tillgängliga under januari månad.

Sony HX5

Bengt Luthman