PRYLPORTALEN

Sony släpper en 3D-tv till Playstation

Publicerad Uppdaterad

Prisvänlig 3D-skärm som kommer att låta dig och din kompis spela samtidigt utan att dela på bilden.

Sony satsar hårt på 3D under årets presskonferens i E3. Flera nya titlar till Playstation 3 har anpassats för 3D-formatet, men Sonys president Jack Tretton konstaterar dock att priset är fortfarande ett stort hinder för flera konsumenter att kunna anpassa sig till 3D-formatet. Därför lanserar Sony en 3D skärm till budgetpris för att locka fler spelare till 3D.


PlayStation 3D Display är en 24 tum LED LCD 1080p HDTV som ska släppas till slutet av året och kommer att kosta cirka 499.99 dollar. Skärmen erbjuder ett prisvänligt alternativ till de 3D-sugna konsumenterna och är anpassad för både tv-spelande och vanligt tv tittande.  

Stora nyheten med Playstation 3D Display är dock den nya två spelar-funktionen som låter två personer spela samtidigt över samma skärm utan behov av splitscreen. Istället för att dela skärmen på mitten, överlägger 3D-skärmen bilder ovanpå varandra i olika lager och låter endast spelare se det lager de specifika glasögonen från Sony har synkroniserats till. Ej längre kommer du kunna fuska genom att tjuvkika på motspelarens del av skärmen med nya PlayStation 3D Display. 

Skärmen kommer att säljas tillsammans med en HDMI-kabel, ett par 3D-glasögon och spelet Resistance 3. Sony tänker även sälja specifika 3D-glasögon till PlayStation 3D Display för ungefär 69 dollar styck.

Lars Grandinsson