PRYLPORTALEN

Sonys bluray har 3D, WIFI och kan styras av Iphone

Publicerad Uppdaterad

CES: Nu har Sony tröttnat på att koreanerna leder bluray-utvecklingen. Med tre nya högpresterande modeller vill Japan återta HD-tronen.

Det är inte så att Sony gjort dåliga spelare fram till nu men när det gäller innovationer har både Samsung och LG legat före den japanska jätten ett tag nu. Med tre nya modeller för 2010 visar dock Sony att företaget kan gå före i utvecklingen av nya bra funktioner.

Som den nya tv- och hemmabioserien är de nya bluray-maskinerna designad efter det nya konceptet Monolithic Design. Det innebär svarta fyrkantiga lådor till skillnad mot de senaste årens mer rundade formspråk.

3D med Active Shutter
Flaggskeppet BDP-S770 är förberedd för 3D med den så kallade Active Shutter-tekniken som bygger på glasögon som kommunicerar med spelaren. Vi får väl se hur bra detta är när 3D-filmerna kommer ut på marknaden men många anser att biograftekniken med polariserande glas ger en bättre upplevelse. Även om själva glasögonen är billigare är den tekniken i sig dyrare och därmed inte aktuell för hemmen.

Alla tre spelarna har integrerad WIFI vilket medger bland annat streaming lokalt i nätverket eller online. Bravia Internet Video skall ge tillgång till catch up-tjänster med avtalen med tv-kanalerna är inte klara än. Förhoppningsvis innebär det på sikt att tjänster som SVT Play finns tillgängliga direkt i spelaren.

WIFI öppnar även upp för andra möjligheter. Exempelvis kan spelarna fjärrstyras via en app utvecklad för iPhone eller iPod touch. Perfekt när den vanliga fjärrisen försvinner.

BDP-S370 (rek: 2000 kr) finns tillgänglig i mars, BDP-S570 (rek: 3000 kr) från och med juni och BDP-S770 (rek: 3500 kr) kommer i augusti.

Klicka på bilden nedan för fullständiga specifikationer.