PRYLPORTALEN

Spåra din hund med nya Garmin T5X

Publicerad Uppdaterad

Var är hunden? Var är hunden? Med ett halsband för hundspårning behöver du inte fundera. Det finns flera varianter på marknaden och nu lanserar Garmin nya T5X som har en batteritid på upp till 80 timmar.

Nya halsbandet Garmin T5X kan styras från en handenhet, som Garmin Alpha 10, Alpha 100, Alpha 200i och Alpha 200. När du ser att batteriet börjar tryta i hundhalsbandet kan du sätta det i viloläge och förlänga batteritiden. Viloläget blir då som en på- och avstängsningsknapp. Spårningen i realtid stängs av, men enheten är i standby och kan snabbt börja spåra igen.

T5X håller upp till 80 timmar på en laddning. Batteritiden beror också på vilken uppdateringsfrekvens du väljer - 2,5, 5, 10, 30 eller 120 sekunder. Det går även att köpa till fler batterier. 

Springer hunden bort och batteriet är på väg att ta slut så kan du sätta på viloläget och ta dig till den senast kända spårpunkten. När du väl är där slår du på spårningen igen och kan ta dig dit. 

Med T5X kan du följa din hund upp till 14,5 kilometer bort. Halsbandet använder både GPS och GLONASS satellitnätverk för att hitta rätt position. 

Enheten har en LED-lampa som kan sättas på från din kompatibla handenhet (Alpha-modellerna som står längre upp i artikeln). Den är också vattenklassad enligt 1 ATM1. Priset ligger på cirka 3 800 kronor.