PRYLPORTALEN

Speltest: Need for speed Shift regerar

Publicerad Uppdaterad

Sparka på däcken, putsa dina ray-bans och spänn fast fyrpunktsbältet. Need for speed är tillbaka ännu en gång och är bättre än någonsin. Fartfantomen Freddie Kaplan har testat.

Den långlivade spelserien Need For Speed är tillbaka och denna gång i en mer verklighetstrogen upplaga. Innan spelet startar hälsas man till och med av en text som informerar om hur man själv går till väga för att själv börja proffsköra (sök upp din lokala bana, glöm inte hjälm och bälte). Utvecklarna Slightly Mad Studios har utan tvekan sneglat en hel del på Gran Turismo-spelen, men tack vare effektiva justeringar och detaljer har de lyckats skapa ett spel som känns eget och levererar genuin racingglädje.

I NFS: Shift startar man som en lovande nykomling inom den professionella motorsporten och för att ta sig till toppen måste man både vinna lopp såväl som att utveckla sin egen körstil. Man kastas direkt in spelet utan tutorials eller annat knussel. Under snygga och fartfyllda videosekvenser förklarar en röst kortfattat vad som gäller och efter en snabb testkörning har din individuella svårighetsgrad ställts in. Efter det är det bara att köpa en bil och börja köra. Det erbjuds flera olika typer av lopp och många av dem ger dig chansen att köra med andra bilar än dina egna, vilket direkt ökar spelvariationen.

 

Freddie Kaplan