PRYLPORTALEN

Spotify offline även i datorn

Publicerad Uppdaterad

Nu kan de som betalar för Spotifys premiumtjänst ladda ner låtar till datorn för att lyssna även när det inte finns uppkoppling till internet.

Det handlar alltså om samma typ av offline-funktionalitet som finns i Spotifys klient för mobiltelefoner som kom för någon månad sedan. Visserligen har datorversionen använt sig av buffring av musikfiler på hårddisken redan tidigare men utan online-koppling har det ändå inte varit möjligt att lyssna på musik överhuvudtaget. Fortfarande är det dock inte möjligt att kopiera över musik till andra enheter utan materialet måste spelas upp via Spotify som vanligt.

Det här är goda nyheter för de som exempelvis använder sin netbook som mediaspelare och som vill ha tillgång till musiken på flyget eller i andra situationer där anslutning till internet saknas. Dock är det inte möjligt att ladda ner hur många låtar som helst. Spotify har satt gränsen vid 3 333 stycken.

Att synka musiken är enkelt. Högerklicka på spellistan och välj "Available Offline". Finessen gäller dock som sagt bara premium-användare. De stora flertalet som kör gratistjänsten måste fortfarande ha tillgång till nätet för att spela något alls.