PRYLPORTALEN

Spotify-utmanare från Microsoft

Publicerad Uppdaterad

När Spotify är i färd med att ta över musikvärlden och göra mp3-formatet snudd på förlegat. Då ger sig Microsoft in i kampen och meddelar att en liknande tjänst släpps om bara ett par veckor.

Den Spotify-liknande tjänsten kommer inte bara att erbjuda sina användare att lyssna på strömmad musik via nätet.  Musikfilerna ska även finnas tillgängliga för nedladdning, olikt Spotify. Däremot avviker inte Microsofts tjänst på kostnadsbiten, nyttjaren behöver betala för att slippa annonsavbrott här också.

Tjänsten är inte bara något löst rykte heller. Peter Bale på MSN, Microsofts nyhets- och underhållningsportal, uttalar sig så här i tidningen Daily Telegraph:

"Musik är en viktig avdelning för Microsoft, och tjänsten kommer att fungera i princip på samma sätt som Spotify." Bale tillägger att de just nu ser över vilken lösning som vore bäst för både användare och Microsoft.

Peter Bale antyder även att musiktjänsten kan komma att integreras i Xbox 360, som redan går att ladda hem filmer och spel genom. En annan gissning är att tjänsten är till för att ge extra skjuts åt USA-lanseringen av Microsofts nya musikspelare, Zune HD. Utrustad med wifi precis som sin motsvarighet Ipod Touch, skulle tjänsten komma väl till pass där.

Microsoft har ännu inte tecknat något avtal med vare sig skivbolag eller nedladdningspartner. Så förmodligen pratar vi i verkligheten om månader snarare än veckor innan Spotify får riktig konkurrens.