PRYLPORTALEN

Spotify

Publicerad Uppdaterad

I början av året kom en officiell plugin som gjorde det möjligt att strömma Spotify-musik till Squeezebox-enheter. Till mångas besvikelse utvecklades bara stöd för de nyare produkterna Squeezebox Radio och Touch då äldre enheter som Duet har vissa begränsningar i hårdvaran. Dessutom krävs ett Spotify Premium abonnemang.

Server krävs ej
Den officiella pluginen innebär att det går att köra Spotify utan server vilket kan vara en enorm fördel för de som inte bryr sig om lokalt lagrad musik. En cool grej är också möjligheten att koppla in sin lilla Squeezebox Touch hemma hos kompisen och komma åt alla sina spellistor bara genom att ansluta sig mot ett trådlöst nätverk.

Om du ändå har en Squeezebox Server finns det dock en inofficiell Spotify-lösning även för de äldre Squeezebox-prylarna. Det handlar om en tredjeparts plugin skapad av användaren Triode som är enkel att installera via serverns pluginhanterare och som ger tillgång till både spellistor och sökfunktioner direkt i Squeezebox Controller eller en smartphone. Tillgång till all musik i Spotify, i vilket rum som helst eller flera samtidigt, styrd från en liten bärbar enhet gör definitivt månadskostnaden för den här musiktjänsten betydligt lättare att bära.

Appar
Har man fler Squeezebox-enheter hemma vill definitivt styra dem med samma fjärrkontroll. Det ena alternativet är att köpa Squeezebox Controller separat eller i paket med en Squeezebox Receiver om du ändå vill ha en enhet att koppla in i befintligt musiksystem. Ett sådant paket heter Duet och är grundstommen i många Squeezebox-installationer.


Alternativet till Squeezebox Controller är att styra sitt system via en app för smartphone eller surfplatta. Det finns flera att välja på men Ipeng för iOS och Squeeze Commander för Android är två bra alternativ som kostar en liten slant. Helt gratis är däremot Squeezebox Controller App för både Android eller iOS som Logitech släppte under vårkanten. Funktionaliteten är lite enklare jämfört med en del av betalapparna men med tanke på priset är det dumt att klaga. Alla de viktigaste grundfunktionerna som finns i Squeezebox Controller finns även i apparna.

 

 

Artikeln fortsätter: Välj rätt Squeezebox-enheter ››

 

 

logitech squeezebox