PRYLPORTALEN

Storbolag öppnar webbutik i Sverige – säljer begagnad hemelektronik

Publicerad Uppdaterad

Begagnade mobiltelefoner och annan hemelektronik är en växande marknad. Nu ger sig det europeiska storbolaget Refurbed in på.den svenska marknaden.

Returhuset, Bluecity och Swappie är några av aktörerna på den svenska marknaden som säljer begagnad hemelektronik. Refurbed är starka i Europa och finns sedan tidigare i Österrike, Tyskland, Irland, Frankrike och Italien. Totalt har de sålt över en miljon enheter sedan starten, skriver de i ett pressmeddelande inför lanseringen av sin svenska webbutik.

– Sverige är en intressant marknad för Refurbed eftersom hållbarhet är högt uppe på agendan och allt fler konsumenter vill hitta sätt att konsumera färre nyproducerade varor, säger Peter Windischhofer, en av grundarna till Refurbed. 

På Refurbed kostar till exempel en Iphone 8 2400 kronor, Iphone 11 Pro knappt 7000 kronor och en Samsung Galaxy S10 kan gå loss för 3767 kronor.

De säljer även bärbara laptops från Apple, Dell, Asus, HP med flera, till rekonditionerade priser. På alla produkter ger Refurbed 12 månaders garanti.

Läs mer på Mobil.se