PRYLPORTALEN

Stort ljud i litet format från Logitech

Publicerad Uppdaterad

Nu lanserar Logitech en portabel stereohögtalare som påstås göra upplevelsen framför de bärbara datorerna betydligt angenämare.

Dagens bärbara datorer brukar ofta stå sig rätt bra i jämförelse med stationära varianter - förutom på ljudsidan då, där just storleken på de små rackarna brukar göra sig sorgligt påmind. Tyvärr innebär de vanligaste lösningarna på ljudproblemen (hörlurar eller stora externa högtalare) samtidigt en begränsning av rörelsefriheten - och då försvinner ju liksom vitsen med att datorn är bärbar...

Med Laptop Speaker Z205 har Logitech tagit fram en liten och lätt högtalare som man kan slänga ned i väskan tillsammans med datorn när man skall ut och röra på sig. Trots yttermåtten 6,5 x 18 x 3,5 cm (H x B x D) och en vikt på ynka 150 gram, innehåller Z205 en förstärkare, samt två högtalarelement, som tillverkaren hävdar ger ett rikt ljud i full stereo. Rikt ljud eller inte - om den kan få fason på oväsendet från min lilla skräniga  burk, så lär i alla fall jag överväga ett köp.

Z205 monteras enkelt på datorns skärm med en klämma, och en USB-kabel fixar både ljudsignaler och elförsörjning. Högtalaren har även en volymkontroll på ovansidan och en 3,5 mm ingång på baksidan. Ett fodral för extra skydd medföljer.

Logitech Laptop Speaker Z205 kommer att få ett pris på ca 459 kr, och skall finnas tillgänglig i denna månad (mars).
 

Leif Jessen