PRYLPORTALEN

Strömma högupplöst musik med nytolkade Zeppelin

Publicerad Uppdaterad

Zeppelin kom som Ipad-docka 2007. Nu lanserar brittiska Bowers & Wilkins en trådlös version där streaming av högupplöst musik står i centrum.

Nya Zeppelin innebär ett komplett stereosystem i en enhet. Den har drivsteg av referenskvalitet arrangerade i dedikerade högtalarkabinett på båda sidor om en subwoofer.

Högtalaren kommer både i en mörk och en ljus version. Själva zeppelin-formen står på ett metallstativ. Högtalaren har en inbyggd och dimbar omgivningsbelysning som skapar en gloriaeffekt. 

Stöd finns för Airplay 2 och apex adaptive bluetooth. Såväl Ios- som Android-användare kan således ansluta sin telefon till högtalaren. 

Zeppelin kommer med Spotify connect för smidig användning med streamingtjänsten, men musiken kan också styras via tillverkarens musikapp där Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL och TuneIn finns med.

Flera smarta funktioner är till exempel stöd för den digitala röstassistenten Alexa. Zeppelin kan också styras med de fysiska knapparna längst upp på baksidan. 

Multiroom kommer

I en planerad uppdatering av mjukvaran i början av nästa år, kommer Zeppelin få kapacitet för multiroom som gör att du kan koppla ihop antingen fler Zeppelinare eller andra trådlösa högtalare från Bowers & Wilkins Formation-serie.

Läs mer hos Bowers & Wilkins