PRYLPORTALEN

Styr kameran med mobilen

Publicerad Uppdaterad

CES: Även om fokus för Samsung låg på datorer och hemmabio snuddade de vid ett par andra intressanta ämnen. Bland annat kameran du kan styra helt med mobilen och världens första Googlecertifierade bärbara mediaspelare.

Det var onekligen de nya produkterna inom dator- och hemmabiosegmentet som Samsung valt att satsa på under sin pressvisning i Las Vegas, men de hade några andra områden att skryta på också.

Samsung Galaxy Player är världens första Googlecertifierade bärbara mediaspelare. På ren svenska innebär det att spelaren kan ladda ner appar från Android market trots att den inte är kopplad mot mobilnätet, något som annars varit ett krav för åtkomst till Android Market.
I övrigt är det mer eller mindre en Galaxy S utan själva telefondelen som utgör Galaxy Player.


Galaxy Player fixar Android Market utan att vara en telefon.

Androidkamera
Bland kameror presenterades WB210, som packar in 12 gångers optisk zoom och 21 millimeter vidvinkel på dryga två centimeters tjocklek. De var även stolta över att ha byggt in rörelseigenkänning i videokameran HMX-Q10, så att både höger- och vänsterhänta kan använda sig av kameran. Rent praktiskt innebär det att skärmen kan vridas 180 grader för att visa bilden oavsett hur du håller kameran.


WB210 är kameran du kan styra via mobilen.


Däremot var det SH100 som bjöd på de riktiga nyheterna. Med inbyggt wifi-stöd kan du inte bara synka dina bilder till datorn, även när kameran är avslagen. Du kan även styra kameran på avstånd via din android-telefon. Skulle inte det räcka klarar kameran även av att dela bilder med en Samsung-tv om de befinner sig inom samma nätverk.