PRYLPORTALEN

Sveriges mest sålda tv är en inhemsk doldis

Publicerad Uppdaterad

När man tänker på tv-apparater är det främst jättar som LG, Sony och Panasonic som dyker upp i skallen. Men Sveriges mest sålda tv 2010 är svenska Handic.

Enligt ICA Sverige, som hänvisar till statistik från undersökningsföretaget Gfk, är Handic 22 tums lcd-tv Sveriges mest sålda tv under 2010. Den har en inbyggd dvd-spelare, digitalbox som är kompatibel med CA-modul för Boxer, hdmi-port, usb-ingång och kan drivas med 12 volt med hjälp av medföljande tillbehör. Det är Nintendos svenska generalagent Bergsala AB som lanserade Handic-tv:n tidigare i år.

- Att den skulle bli Sveriges mest sålda tv var något som jag inte riktigt vågat drömma om. Tajmingen, produkten, priset och rätt försäljningskanaler verkar ha varit helt rätt i det här fallet, berättar Jonas Anteborn, produktchef för Handic på Bergsala AB.

Handic är ett svenskt varumärke med anor från mitten av sextiotalet. Historiskt sett är det mest känt för företagets radioskanners.

- Det är fantastiskt kul att anrika varumärket Handic har en så stark produkt i sitt sortiment. Vi på Bergsala har ju haft många tv-apparater i vårt sortiment under åren, bland annat från Orion, som sålt väldigt bra, men just den här Handic tv:n har ju gått över all förväntan, säger Owe Bergsten, VD på Bergsala AB som äger varumärket Handic.

David Boda