PRYLPORTALEN

Sydkorea ställer ut Van Gogh med Samsung

Publicerad Uppdaterad

Van Gogh och Claude Monet kan nu ses på Seoul Arts Center i Sydkorea, på Samsung Smart TV

Kulturcentret Seoul Arts Center i Sydkorea har öppnat en ny utställning, “Les Chefs-d’oeuvre du musée d’Orsay á Séoul” där de för första gången i landets historia ställer ut flera kända verk av konstnärer som Vincent Van Gogh, Jean F. Millet och Claude Monet. Men utställningen har en särskild sydkoreansk prägel, alla konstverken visas upp på Samsung 46 tum Smart TV.

Det här är första utställningen av sitt like och verkar ha väckt en del positiv uppmärksamhet från flera lokala konstälskare för dess "harmoniska blandning" av konst och teknik.

Det går väl att diskutera om Samsungs tv-skärmar verkligen duger till att representera verken av Van Gogh och Monet på museum. Men om du nu nöjer dig med att bara se konstverk på tv-skärmar kan du lika gärna kolla upp Googles senaste jätteprojekt, Google Art Project som låter dig vandra digitalt i ett flertal olika konstmuseum runt om i världen. Här kan du till exempel dra till Van Gogh museet i Amsterdam och se digitala bilder av de riktiga Van Gogh målningarna.

Lars Grandinsson