PRYLPORTALEN

Tamtam Flash - en lysande liten vägvisare

Publicerad Uppdaterad

Designaffairs Studio har tagit fram ett koncept för en GPS som skall vara busenkel att använda för de som helst rör sig till fots.

Trots att GPS:en har revolutionerat vårt sätt att navigera när vi är ute och kör, så är nog de flesta modellerna ganska odugliga när man väl har klivit ur bilen. Visst, man kan ju alltid använda en handhållen GPS eller en smartphone. Men vem vill ränna runt med näsan tryckt mot en pytteskärm, samtidigt som man försöker undvika att snubbla över förrädiska trottoarkanter eller att krocka med vårdslöst utplacerade lyktstolpar?

Med Tamtam Flash från Designaffairs Studio kan kanske sådana bekymmer snart vara lösta för gott. Den ser ut som en ficklampa, får lätt plats i fickan, och kan projicera vägbeskrivningar, samt zoom- och scrollningsbara kartor, på alla typer av plana ytor. Dessutom kan Tamtam Flash läsa av QR-koder som plockar fram ytterligare information om de platser som använder sådana.

Skaparna av Tamtam Flash säger att den främsta målgruppen är fotvandrande turister som vill känna sig säkra på att inte gå vilse när de utforskar främmande miljöer på egen hand. Förmodligen kommer det också vara möjligt att ladda Tamtam Flash med information om turistattraktioner och diverse annat som kan vara värt att veta om de platser man besöker.

Eftersom den här produkten fortfarande befinner sig på konceptstadiet, finns det just nu ingen information om vare sig pris eller tillgänglighet.

Leif Jessen