PRYLPORTALEN

Tangentbordet med inbyggt modem

Publicerad Uppdaterad

Från Vodafone kommer nu ett tangentbord med inbyggt 2G-modem som ska kopplas direkt till tv:n. Poängen är internet till låg kostnad.

Det uppkopplade tangentbordet Webbox ska bara kosta motsvarande 700 kronor när Vodafone i dagarna börjar sälja det på den sydafrikanska marknaden. Då ingår 100 megabyte data som ska förbrukas under de kommande tre månaderna. Det kan tyckas lite, men då ska man komma ha i åtanke att Webbox bara kan ta emot data med som mest edge-hastighet, vilket i teorin innebär en övre gräns på 234 kilobit per sekund.

Tangentbordet kopplas till en vanlig tv med rca-kabel och på skärmen får man då upp ett litet antal appar, bland annat för att skicka sms och epost. Man får också tillgång till en portal med lokala informationstjänster och en webb-baserad texteditor. Det går också att surfa helt fritt med hjälp av webbläsaren Opera Mini. Precis som i telefon-versionen av läsaren passerar informationen från webbsidorna Operas servrar, där den komprimeras så  att mängden data som användaren behöver betala för blir betydligt mindre än med en vanlig webbläsare.

Andreas Liebert