PRYLPORTALEN

Test Ipaddocka: Instabilt ljud till surfplattan

Publicerad Uppdaterad

Högtalardockor till Ipad kan kanske vara en alternativ julklapp till någon som redan köpt en surfplatta själv. Men Altec Lansings Octiv 450 är inte det bästa alternativet.

Med Ipad släppt i Sverige börjar det så smått att dyka upp högtalardockor anpassade för surfplattan. Altec Lansings Octiv 450 är en ganska smidig lösning med drygt samma bredd som en stående Ipad. Högtalaren utgör foten på dockan och Ipaden sitter i sin tur fast på en ställbar arm, där du givetvis kan växla mellan liggande och stående läge. Högtalarfoten är dock lite för lätt, vilket gör att du måste hålla i den när du vill justera Ipaden.

Klent ljud

Med en så pass liten högtalare förväntar vi oss inga underverk när det kommer till ljudkvalitet, men vi blir ändå besvikna över hur illa det låter. Basen finns mest där för att ostyrigt mullra och ta över resten av ljudet medan det inte finns mycket till mellanregister att prata om. Det gör att ljudet som mest kan användas som en lite tystare skrivbordshögtalare och knappast som något för festen eller större miljöer.


 

 

Daniel Hessel