PRYLPORTALEN

Test: Netatmo weather station

Publicerad Uppdaterad

En bra väderstation för hemmet är enkel och tillförlitlig. Hur bra är egentligen Netatmo weather station? Vi har testat.

Läs mer om hur vi jobbar med Affiliatelänkar på Prylportalen.se

Tänk om man med större säkerhet kunde förutse vädret. Få reda på luftkvalitet och temperaturen på balkongen. Om regn är på väg eller om solen kommer skina med sin frånvaro.

Åtskilliga små apparater har passerat för att få till detta, men egentligen ingen som är enkel och fungerar tillförlitligt. Och även om Netatmo weather station snart har tio år på nacken så ligger den fortfarande i toppen av hemma-väderstationer. 

Netatmo weather station är en enkel väderstation på många sätt. Den låter dig och alla som använder YR.no som väderapp veta hur vädret är just hemma hos dig (om du vill dela dessa data) eller åtminstone i närheten av där du bor. Så fördelarna är just det enkla. Du stoppar i batterier i utomhusdelen och sladden i inomhusdelen. Båda dessa “rör” innehåller flera olika sensorer.

Temperatur, luftfuktighet, lufttryck, CO2-nivå och ljudnivå. 

Det fiffiga med just denna väderstation är att du delar din data med andra användare och kan på så vis få en bättre prognos av hur vädret kommer bli – om en kallfront är på väg mot dig eller vilket håll vinden blåser åt. Hur mycket det regnar. De två senaste kräver ju så klart att du kompletterar grundpaketet med en regnmätare och en vindmätare. Men när de väl är på plats så har du ett komplett SMHI-kontor hemma i köket. Den tillhörande appen visar prognosen tydligt. Och faktum är att du på detta sätt blir minst lika duktig som andra meteorologer på att förutse och få reda på hur vädret är och kommer att bli med relativt stor säkerhet.

Här kan du läsa mer om väderstationen.

Netatmo weather station finns att köpa hos till exempel Kjell & Company eller Webhallen.