PRYLPORTALEN

Test: Sony RDP-XF100iP

Publicerad Uppdaterad

Sonys högtalarlösning för Iphone adderar en efterlängtad funktion – FM-radio.

Dockningsstationer och högtalare för Iphone lanseras i en aldrig sinande ström. RDP-XF100iP är med en prislapp på strax under 3000 kr långt ifrån den billigaste, men för pengarna får man en rejäl pjäs med bra ljud och användbara finesser. Genom att trycka till på fronten fälls dockningskontakten fram och man kan plugga i sin Iphone – eller Ipod.

Enheten kommer med en smidig fjärrkontroll, så det går fint att styra musikspelaren utan att behöva trycka på mobilens skärm. Vill man koppla in någon annan ljudkälla så finns en 3,5-millimetersingång, men då fungerar fjärrkontrollen naturligtvis bara för att reglera volymen.Enheten går bra att bära med sig och har ett laddningsbart batteri som enligt specifikationerna räcker 7 timmar. På ovansidan finns en klassisk teleskopantenn och RDP-XF100iP har en inbyggd FM-radio som kompletterar Iphone-musiken. Även radion går att styra från fjärrkontrollen och det finns en OLED-display som visar inställd station.

Totalt sett är RDP-XF100iP en väl fungerande högtalarlösning, men några saker kunde Sony gjort bättre. Nätdelen levererar 20 volt, så det går inte att driva enheten direkt på elsystemet i en båt eller husvagn. Batterier av standardtyp hade också kunnat göra RDP-XF100iP mer flexibel på resan.

Andreas Liebert