PRYLPORTALEN

Titta vad JVC och Toshiba har grävt fram

Publicerad Uppdaterad

Kommer ni ihåg MiniDisc och VHS? Det gör i alla fall JVC och Toshiba som tagit fram varsin spelare som skrämt liv i formaten som begravdes på förra årtusendet.

Har de missat memot om att det är vinylskivorna som är hetast ju nu när det kommer till gamla format? Ja, eller så vill de bara uppmärksamma oss på att det är dags att föra över alla gamla minnen som inte längre går att lyssna och titta på i våra moderna hembiosystem.

Annars kan man fråga sig hur många som använder kassettband och minidiscar fortfarande. Riktigt många verkar i alla fall JVC tro som tillverkar en samlingsspelare som tar minidisc, kasettband och cd-skivor. Tillverkaren måste rikta sig till den samling som förälskat sig i de gamla ljudformaten, eller, bara till de som vill föra över sin musik till modernare format. För så många liknande alternativ än nya RC-A2 finns det ju inte, smart där JVC.

Förutom ett par högtalare på 4 watt har den något som kallas ”Sound Lifter”, vilket de inte är sena att skryta om på sin sida, som känner av om lyssnaren sitter eller står upp och riktar därefter ljudet.

Fram med videobanden

Samtidigt skulle man kunna undra om Toshiba varit och rökt på samma pipa när man får syn på deras spelare D-VR8K. Oh ja, en dvd-inspelare som fått äran att sitta bredvid ett VHS-uttag, just ja det var så ett sånt såg ut. Nej Toshiba, koncentrera er på att få färdiga era bluray-spelare i stället.

Fast visst skulle många säkert betala de dryga 2000 kronor som den kostar bara för att få över sitt klassiska VHS-material som just nu bara ligger och skräpar i kassarna nere i källaren. Även om tanken på att köpa en enhet som i princip kommer användas en gång är aldrig särskilt lockande. Men för de som en gång för alla vill göra slag i saken och föreviga sitt bortglömda ljud- och filmmaterial kan det här vara något.

Och nu väntar vi redan på att de bägge ska gå ihop och tillverka en betamax-spelare.