PRYLPORTALEN

Tokyoflash Kisai Rogue Touch

Publicerad Uppdaterad

Det råder ingen brist på kreativitet hos Rogue Touch och den ser inte ut som en vanlig klocka direkt. Men är annorlunda alltid bra?

Du kanske har hört talas om binära klockor? Alltså sådan som bygger på ettor och nollor och där du läser av tiden baserat på dessa digitala byggstenar. Kisai Rogue Touch från Tokyoflash har lite av samma tänk som de binära klockorna, men de är inte för den sakens skull binära.

Första intrycket av klockan är både förvirrande och överväldigande. Det tog oss en halvtimme innan vi begrep hur tiden skulle ställas in, och den är inte mycket enklare att läsa av. Kisai Rogue Touch har även stöd för två tidszoner, vilket fungerar rätt bra när vi väl lärt oss läsa av klockan. Däremot är det lite irriterande att de inte satt datumet i mitten istället för den extra tidszonen.

Cirkelläsning

Du läser av klockan med hjälp av två cirklar. Ytterst finns ett block uppdelat i tolv delar, som visar timmarna och innanför den kan du avläsa minuter.

Utöver tidvisningen är klockan även utrustad med en tryckkänslig skärm som fungerar felfritt i de flesta fall. Med hjälp av fyra tryckkänsliga knappar har Kisai Rogue Touch möjlighet att ställa in volym, datum, alarm och tid. För att låsa upp klockan drar du fingret över pekskärmen, men tyvärr är det just här pekskärmen brister då det inte riktigt fungerar alla gånger. När du aktiverat klockan tänds en blå belysning, vilket gör det enklare att se tiden.

Klockan i sig känns väldigt välbyggd och stabil. Hela klockan är tillverkad i rostfritt stål, vilket bidrar till byggkvaliteten.

På det stora hela fungerar Kisai Rogue Touch riktigt bra. Det krävs en del övning för att lära sig hur den fungerar och hur du avläser tid på den, men det vänjer du dig ganska fort med. Tyvärr är det väldigt irriterande att de valt att sätta en extra tidszon i mitten av klockan istället för datum. Samtidigt är det lite irriterande att aktiveringsrörelsen för att tända klockan inte heller fungerar alla gånger.

Trots det är vi riktigt förtjusta i Kisai Rogue Touch och den borde kunna passa alla som vill ha något lite ovanligare på armen.

Alexander Öster