PRYLPORTALEN

Tre färska bluray-spelare från Panasonic

Publicerad Uppdaterad

Bluray-spelarna fortsätter att rasa in över oss. Nyligen annonserade Sony tre nya spelare, och nu är det alltså Panasonics tur.

DMP-BD85, DMP-BD65 samt DMP-BD45 är modellnamnen på tre nya heta bluray-spelare från Panasonic som skall komma ut i Sverige nu i dagarna.

Både värstingen BD85, och mellanmodellen BD65, har USB-adaptrar för trådlösa nätverk och är kompatibla med Viera Cast-funktionen som gör att man kan komma åt innehåll på YouTube, Picasa och diverse andra internetsidor. Hos de här två spelarna hittar man också inbyggda avkodare för 7.1-ljud med Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio Essential - vilket BD45:an saknar.

PDM-BD85

Till skillnad från BD65 (och naturligtvis BD45:an) har dock BD85:an även utrustats med analoga 7.1-utgångar, HDMI jitter purifier och High Clarity Sound-processorer. Dessutom har den något som kallas för Adaptive Chroma Upsampling, vilket påstås förbättra färgåtergivningen ända ner i de allra minsta detaljerna.

PDM-BD85:ans baksida

Gemensamt för alla tre modellerna är annars att de har den senaste UniPhier-processorn, samt nya PHL Reference Chroma-processor Plus, som skall säkerställa högsta bildkvalitet och verklighetstrogna färger. De har också den nyutvecklade Quick Start Mode-funktionen som skall göra att de nya spelarna startar upp på endast 0,5 sekunder.

Priset för PDM-BD85 kommer att hamna på ca 3 995 kr, DMP-BD65 ca 2 295 kr och till sist DMP-BD45 ca 1 995 kr.

Leif Jessen