PRYLPORTALEN

Tre nya hörlurar från svenska Jays

Publicerad Uppdaterad

Svenska hörlurstillverkaren Jays lanserar sin vårkollektion för 2010.

Västeråsbaserade Jays har bara funnits sedan 2006, men har redan hunnit lansera ett flertal produkter som lovordats för både välljud och prisvärdhet av såväl internationella, som inhemska, media.

Jays vilar dock inte på lagrarna, utan fortsätter utveckla hörlurar som de hoppas skall ta dem ytterligare en bit närmare toppen av marknaden. Deras senaste tillskott är serien a-Jays, som kommer att tillverkas i tre modeller: One, Two och Three (japp, krångligare än så behöver det faktiskt inte vara).

De nya lurarna använder alla en platt, trasselfri och 115cm lång TPE-kabel, samt dynamiska element på 8,6 mm. a-Jays Three har dock fått ett nyutvecklat TCD-element (TCD =Titanium Coated Diaphragm) som sägs ge ett större frekvensomfång än de två andra varianterna. Den har också en lite högre känslighet (97 dB @ 1 kHz) än de övriga, vilket sällan är en nackdel när det gäller just hörlurar.

Fem par silikonproppar i olika storlekar, från XXS till L, medföljer till samtliga modeller. Med a-Jays Three får man dessutom en stereo-splitter, en flyg-adapter och ett reseetui på köpet.

Hörlurarna skall finnas ute i april, och riktpriserna är 295, 395 och 495 kronor för respektive modell.

Leif Jessen