PRYLPORTALEN

Tunna navigatorer från Garmin

Publicerad Uppdaterad

Garmins introducerar sin nya serie nüvi 3700 med modellerna 3790T och 3760T som båda är tunna navigatorer utrustade med kapacitiva skärmar.

Nüvi 3790T och 3760T har 4,3 tum stora skärmar med wvga-upplösning. Dessutom är de baserade på kapacitiv teknik, något som fortfarande är ovanligt för navigatorer men som blivit allt vanliga hos pekskärmsmobiler de senaste åren.

Även möjligheten att zooma in och ut genom att röra två fingrar mot eller ifrån varandra är en funktion som man har hämtat från mobilvärlden.

Nüvi 3790T är den mer avancerade av de två modellerna och funktioner för röststyrning gör det möjligt att inleda med en aktiveringsfras och sedan få fram en rutt utan att behöva ta händerna från ratten för att trycka på skärmen.

Rutter kan dessutom beräknas automatiskt eftersom MyTrends-funktionen gör att 3790T och 3760T kommer ihåg de platser och vägar man oftast färdas och på så sätt kan förutse till vilken destination man är på väg.

Att navigatorerna är tunna har man mest nytta av när man lämnar bilen och då finns ett särskilt användarläge för den som tar sig fram till fots. Information om kollektivtrafik kan man också få i form av Garmins cityXplorer-kartor, men för att kunna ladda ner dessa från Garmins webbplats måste man betala, exempelvis kostar kartan för Stockholm 8,9 euro (cirka 90 kronor).

3760T och 3790T ska börja säljas i början av juni och kommer då att kosta omkring 3200 kronor respektive 3600 kronor.

Andreas Liebert