PRYLPORTALEN

TV.nu Fjärrkontroll - Bäst utan appen

Publicerad Uppdaterad

Webhallen och TV.nu har lanserat en fjärrkontroll till Iphone, men det är först när vi gör oss av med appen som den blir bra.

Spel- och elektronikaffären Webhallen har slagit sig samman med TV-tablåtjänsten TV.nu för att ge Iphoneanvändare en fjärrkontroll med hjälp av ett litet tillbehör.

Det hela består av en liten dosa med ir-sändare och mottagare som kopplas in i dockkontakten på din Iphone. Efter det laddar du ner gratisappen TV.nu, anger vilken tv-leverantör du har och vilken digitalbox du använder och sen är det bara att köra igång, dock med hela telefonen vänd uppochner eftersom ir-klossen sitter i telefonens botten.Så lång är allt väl, men som tidigare nämnt  anger du alltså bara digitalboxen. Kör du tv via tv-kort, kabel direkt från väggen eller via CI-modul är fjärrkontrollen helt oanvändbar. På samma sätt är den helt värdelös om du vill slå på teven innan du börjar använda digitalboxen. Det hade gjort modulen ganska usel, om det inte vore för att det finns vägar runt det hela.

Hej L5
Tv.nu och Webhallen har nämligen inte byggt dosan själva, utan de har importerat den från ett företag vid namn L5, som gjort sig ett namn med just det här tillbehöret.

Dumpa Tv.nu och installera gratisappen L5 remote (funkar både till Ipad och Iphone) så får du den fjärrkontrollupplevelse en sån här pryl borde innebära. Den är inte lika enkel att ställa in som Gear4-fjärren vi testat tidigare, utan här handlar det enbart om nos mot nos-programmering med dina gamla fjärrkontroller. Omständligt i början, men på en halvtimme har du ersatt alla fjärrkontroller och dessutom mappat upp alla knappar exakt som du vill ha dem.Det är som sagt inte världens smidigaste lösning, men en riktigt kraftfull sådan för dig som vill använda mobilen som fjärrkontroll. Men du behöver inte köpa den som har Tv.nu-loggan på sig.

Daniel Hessel