PRYLPORTALEN

Världens minsta videokamera

Publicerad Uppdaterad

Förra året släppte företaget Veho världens minsta videokamera med upplösningen 640x480. Nu kommer de med en modell som är ännu mindre.

Vehos Muvi Micro DV Cam var väldigt liten, men deras nya videokamera Muvi Atom är, med måtten 4x2x1.5 cm, faktiskt ännu mindre. Storleken till trots kan Atom spela in en timme 640x480/30fps-video i AVI-format med ett microSD-kort på 2 GB (den klarar kort på upp till 8 GB) och kan ta stillbilder på 2MP. Den kan också röstaktiveras och har en USB-anslutning för uppkoppling till en dator.

Det kan kanske vara lite svårt att se något speciellt utmärkande med Muvi Atom, förutom just storleken (och storleken har ju ingen betydelse). Veho säljer dock även ett Extreme Sports Pack med diverse tillbehör som gör att man kan fästa kameran på till exempel cykelhjälmar, styrstänger, armar, ben, o s v. Så kanske finns det ändå andra än privatdetektiver eller suspekta smygfilmare som kan se avgörande fördelar med en kamera som är så här liten.

Kameran har inte fått något exakt svenskt releasedatum eller pris ännu, men bör snart finnas i butik och kosta strax under tusenlappen.

Leif Jessen