PRYLPORTALEN

Värsta tipsen för Android 2

Publicerad Uppdaterad

Här kommer ännu värre tips som gör dig till Android-mästare. Andra delen av tre.

Synka musiken trådlöst
Om du tycker att det meckigt att koppla din telefon till datorn varje gång du vill föra över en musikfil eller ett foto fungerar appen Doubletwist fint för att knyta datorn och mobilen till varandra trådlöst. Båda apparaterna måste vara anslutna till samma wlan och ha appen respektive programmet Doubletwist igång. Sedan kan musiken i datorn och telefonen automatiskt synkroniseras. Det går också att använda programmet för att utforska bilder och filmer som redan finns på telefonen. Ursprungliga tanken med programmet är att vara en mediaspelare, men det som gör det unikt är just möjligheten att på ett smidigt sätt hålla filer i synk mellan datorn och din Android. Att koppla ihop datorn med telefonen är lätt med hjälp av en kod som visas på telefonens skärm och som sedan skrivs in på datorn. För att göra inställningar om hur synkroniseringen ska ske trycker du bara på ikonen som motsvarar din telefon i programmet på datorn.

Doubletwist fungerar både för mac och pc men appen som behövs i telefonen kostar runt 30 kronor.Stäng med en dragning

Om du tycker att det är krångligt att stänga tangentbordet i din Android med bakåtknappen så går det enkelt att stänga det med en snabb svepande rörelse från bokstäverna i överkanten och ned mot mellanslagstangenten. Tricket fungerar på flera olika Android-tangentbord. Dock ej på HTC:s egen variant.SMS:a från datorn

Även om skärmtangentborden fungerar bra föredrar de flesta att mata in text på riktiga knappar. En lösning är att använda ett bluetooth-tangentbord, men du kan också skicka sms från datorn. Appen RemoteSMS skapar en webbsida som ger till tillgång till alla sms i mobilen. Webbgränssnittet är välgjort och du kan söka i telefonboken genom att knappa in några bokstäver i namnet eller använda grupper från gmail. Det finns många tjänster som gör det möjligt att skicka sms från datorn, men med en sms-app i mobilen kan du följa konversationerna på datorskärmen och alla sms du skickar sparas i mobilens utkorg.

 

Fler tips. Gå till sida 3 >>

 

 

Andreas Liebert