PRYLPORTALEN

Värsta tipsen för Android 3

Publicerad Uppdaterad

Mest värsta tipsen för dig som äger en Android-telefon kommer i den här avslutande delen av tre.

Koll på paketen
Om du skickar och tar emot många paket har du säkert surfat in på fraktföretagens hemsidor för att kolla var försändelserna befinner sig. Mobilen erbjuder många sätt att göra pakethanteringen ännu enklare. En app för att läsa streckkoder, till exempel Barcode Scanner, gör det lätt att läsa fraktsedeln på de paket du skickar och spara kollinumren. Då har du dem enkelt till hands om mottagaren undrar vart paketet tagit vägen. Om du vill få ännu bättre koll finns det appar som bevakar dina paket hos respektive fraktföretag och meddelar så fort statusen ändras. Du får en avisering så fort paketet passerat en kontrollpunkt eller nått fram till mottagaren. En bra paket-app är Parcels. Fungerar med de flesta fraktföretag, inklusive svenska Posten.



Spara ström

Android-mobiler är tyvärr inte kända för sina långa batteritider. Vissa funktioner slukar mer ström än andra och i mobilen finns en smart widget för att styra dessa. Placera widgeten ”Strömkontroll” på startskärmen så får du fem snabbval som kan ge extra batteritid. Här finns knappar för att stänga av wlan, bluetooth, gps, synkning och en knapp som minimerar ljusstyrkan på skärmen. Tänk bara på att det kan vara svårt att använda mobilen utomhus om du drar ned ljusstyrkan.



Satelliter inom synhåll

Signalerna från gps-satelliterna dämpas lätt och positionen bestäms snabbast om du har fri sikt mot en stor del av himlen. Ibland blinkar bara gps-symbolen retfullt och det är svårt att veta om mobilen håller på att samla data för att snart få fram positionen eller om det råder fullständig radioskugga. Det finns många appar som ger mer detaljerad information om vilka signaler mobilens gps fångar upp. Appen ”GPS Status” visar vilka satelliter som mobilen får kontakt med och i vilken riktning de finns. Det gör det enkelt att justera mobilens läge för att få en tillräckligt bra signal.

Andreas Liebert