PRYLPORTALEN

Vårstäda med skaftdammsugaren Samsung Bespoke Jet

Publicerad Uppdaterad

Sladdlös dammsugare med HEPA-filtersystem som fångar upp i stort sett 100 procent av alla dammpartiklar och allergener.

Besvär med pollen och luftföroreningar kan bli bättre om man har en luftrenare hemma som fångar upp dammpartiklar och allergener. Effektiv dammsugning gör också gott för andningen. Och i många fall är HEPA-filter grejen. HEPA-systemet som Samsung använder i sin nya Bespoke Jet fångar upp 99,999 procent av alla dammpartiklar och allergener. 

En låg vikt är välkommet för en trådlös dammsugare, och Bespoke Jet väger in på låga 1,44 kilo. 

En av de smartare grejerna med Bespoke Jet är tömningen av behållaren (filmklippet längre ner visar hur det går till). När du dockar dammsugaren med sin Clean Station så används luftpulser (Air Pulse Technology) för att förflytta partiklarna från dammsugaren till stationen där alltsammans fångas upp i en påse. Systemet förhindrar att partiklar läcker ut.

När dammsugaren är dockad med stationen laddas den också. Ett fullt laddat batteri räcker till cirka en timmes städning. Det går att byta till ett extrabatteri om man bara måste dammsuga lite till. Sugkraften är 210W.

Dammbehållaren är tvättbar. Genom att klicka på knappen och vrida på kåpan frigör man den från dammsugaren och kan sedan tvätta den. 

Bespoke Jet har en LCD-skärm med stöd för 28 språk. Skärmen ger information om sugnivåinställningar och återstående batteritid. Den ger också information om eventuella problem som tilltäppning, föremål som fastnat i borsten eller avsaknad av filter, och kan hjälpa till med problemlösning.

Rekommenderat cirkapris är från 10 490 kronor. Här kan du läsa mer om produkten.

Bara namnet är värt pengarna. Eller? Bespoke Jet – som att man köpt ett eget flygplan. Spelar roll att man egentligen bara får städa och inte ut och resa.