PRYLPORTALEN

Vässad Pentax pallar plurret

Publicerad Uppdaterad

Nya Pentax Optio W80 dyker djupare och plåtar fler megapixlar än sin föregångare W60. Väl nere på botten kan du fotografera i upp till två timmar innan batteriet behöver laddas om.

Så sent som i onsdags testade vi en hel drös med undervattenskameror. Men Pentax vilar inte på sina lagrar utan lanserar nu W80 som klarar fem meters djup.

Förutom 12,1 megapixel ger Pentax Optio W80 dig ett optiskt 5x zoomobjektiv vilket motsvarar 28-140 millimeter i 35mm-formatet. I kombination med den intelligenta zoomfunktionen kan zoomomfånget utökas till cirka 31,3 gånger.

Vill du kombinera stillbilder med filmer av dina mest spännande ögonblick spelar Pentax Optio W80 in filmklipp i 19:9 HDTV-format (1280x720 pixlar) med 30 bildrutor per sekund. W80 har inbyggd bildstabilisering som kompenserar för handskakningar när du handhåller kameran, och filmar du under vattnet finns automatiska kamerainställningar som hjälper dig att få bästa möjliga resultat.

Dessutom får du åtta fotograferingslägen, automatisk ansiktsigenkänning av 32 ansikten, en skärm som mäter 2,5 tum och som är antireflexbehandlad, makroläge för närbilder ner till en centimeter och Af hjälpljus för autofokus i mörker. Och skulle du råka tappa den ska W80 tåla fall på upp till en meter.

Pentax Optio W80 kommer ut i butik under juli och beräknas kosta ungefär 3 695 kronor.