PRYLPORTALEN

Veckans blåljusrullar

Publicerad Uppdaterad

Våldsam uppgörelse i den ryska maffian, en hotellvaktmästare som berättar sannsagor och två charmtroll till bröllopsmarodörer är veckans skörd av Blu-rayfilmer.

A History of Violence

Regissören David Cronenberg lämnar sällan någon oberörd. I A History of Violence serveras vi en rak, brutal och jordnära film för att vara Cronenberg. Färgerna är medvetet dämpade i A History of Violence. Tyvärr har någon släppts i närheten av DNR-maskinen. Utgåvan är en uppgradering från DVD:n, men det är inte det bästa HD kan uppbåda.Dialogen och interaktionerna mellan de olika karaktärerna är det som är i fokus och TrueHD-ljudmixen är medvetet tillbakadragen. Den mycket rika ljudbilden är en betydligt trevligare upplevelse än bilden.På denna utgåva finns exakt samma material som på DVD:n och ingenting visas i HD. Det är måhända en besvikelse, men extramaterialet är mycket bra och intressant. Den som aldrig lyssnat på ett kommentatorspår med Cronenberg har verkligen gått miste om något. Läs hela recensionen av A History of Violence på dvdforum.

Bedtime Stories

Bedtime stories är en lättviktig familjekomedi utan djup, men som ändå är så pass underhållande att den är sevärd. Med Adam Sandler i huvudrollen brukar djup och analys vara ganska avlägsna och detta är inget undantag, men måste verkligen alla filmer gå på djupet? Disney visar åter att man kan detta med bild-transfer till Blu-ray. Filmen ser mycket bra ut utan andra defekter än sådana som kommer med från originalet (läs: de lite taffliga CGI-effekterna syns lite bättre). Ljudet håller också hög kvalitet och det engelska DTS HD-MA-spåret är dynamiskt och levande. Extramaterialet består av några minidokumentärer och några bortklippta scener. Allt extramaterial har HD-bild. Det sticker inte ut på något sätt, men är ändå välgjort. Läs hela recensionen av Bedtime Stories på dvdforum.

Wedding Crashers

Två festliga ungkarlar letar kvinnligt umgänge genom att gå objudna på främlingars bröllop. Wedding Crashers har sina stunder men överlag så känns den lite för spretig och innehåller för få riktigt roliga scener. Färger ser i vissa scener riktigt bra ut för att i nästa vara bleka och livlösa. Skärpan har liknande problem, vissa scener är skarpa och fina medan andra är mjuka och helt utan detaljer. DNR har helt klart förekommit. Dolby TrueHD 5.1 men ljudet lider också av problem. Framförallt har man väldigt lite bas rakt igenom hela filmen, det saknas någon form av tyngd och på det hela taget känns spåret tunt och livlöst. Extramaterialet känns ganska standard men kommentarspåret lyfter det hela. Läs hela recensionen av  Wedding Crashers på dvdforum.