PRYLPORTALEN

Veckans bluray-recensioner

Publicerad Uppdaterad

Broderkamp i poliskåren, systerkamp vid altaret och en science-fictionrulle i skuggan av Matrix utgör veckans Blu-ray-filmer

Pride and Glory
Pride and Glory är en på ytan dussinaktig polisthriller med stora skådespelarnamn som gradvis förvandlas till en högintressant historia om lojalitet, svek och jakten på det där som verkar omöjligt, men som känns nåbart, bara man sträcker sig lite till. Bilden på BD-versionen av filmen är i stort sett bra rakt igenom med fina detaljer och jämn färgfördelning. Det finns dock drag åt störande brus vid några tillfällen. Svärtan är fin och levererar bra i de många mörka miljöerna. Ljudet är välmixat, men inte överdådigt. Extramaterialet är utförligt, intressant och sevärt.

Läs hela recensionen av Pride and Glory på dvdforum.

Bröllopsduellen
Systerkap blir till fiendeskap i en komedi om två bästa kompisar som av misstag bokar in sina bröllop på samma dag. Anna Hathaway och Kate Hudson tampas inte bara med varandra utan med en regissör som inte riktigt vet vad han gör. Att filmen i sig inte är någon riktig höjdare har tyvärr smittat av sig även på bilden. Skärpa och detaljeringsnivå är inte vad vi är vana vid från Blu-ray. Ljudet låter förvisso bra vilket en DTS-HD MA-mix ska göra. Problemet är att i stort sett allt ljud kommer från centerhögtalaren. Det som låter i övriga högtalare är (i stort sett) enbart musik. Extramaterialet består av några dokumentärer, bortklippta scener och ett trivialäge där man under filmens gång får veta lite kuriosadetaljer om det som visas i just den scenen.

Läs hela recensionen av Bröllopsduellen på dvdforum.

Thirteenth floor
I slutet av 90-talet omdefinierade Bröderna Wachowski science-fiction- och actiongenren med sin monstersuccé The Matrix. I skuggan av deras framgångar kom en annan film med liknande tema vars största svaghet är att den släpptes vid helt fel tilfälle. Tyvärr är bildkvalitén på blu-rayutgåvan klart undermålig. Sony har verkligen hafsat över The Thirteenth Floor och det är en skam att kalla det HD. Den ofokuserade bakgrunden flimrar ofta i olika nyanser och är brusig. Tyvärr är ljudet inte mycket bättre trots att det benämns Dolby TrueHD. Ljuddesignen har mycket över att önska. Extramaterialet är ganska sparsmakad och kommentatårspåret saknar energi och inspiration.

Läs hela recensionen av Thirteenth floor på dvdforum.

Anton Bjurvald